marți, 9 aprilie 2013

Omul (III) - Subconstientul, prima parte

Omul (III) - Subconstientul, prima parte

Este cunoscut faptul ca subconstientul este cel mai bine influentat in starea de constienta crepusculara, in starea Alfa a undelor cerebrale, precum si in stare de somn, cand corpul astral paraseste corpul fizic si eteric pastrand numai o legatura printr-un cordon ombilical. Anumite rezultate le obtinem programand subconstientul sa lucreze inainte de a adormi, sa-i dam o misiune de realizat si el o va realiza devenind apoi constientizate in timpul starii de veghe. Acest fenomen era cunosc in antichitate. Se stie ca in timp ce Alexandru Macedon era bolnav si se gasea la Babilon, boala care de altfel i-a produs moartea, medicii lui nereusind sa-i gaseasca leacul au recurs la trimiterea a doi generali din armata sa, carora seara li s-a dat din plin sa manance, in templul zeului Marduc ca in timpul somnului sa viseze tratamentul ce ar fi trebui sa i-l faca lui Alexandru Macedon.

Pe timpul noptii, subconstientul isi continua activitatea, astfel se cunoaste ca in timpul somnului i s-a revelat configuratia atomului lui Niels Bohr, structura benzenului lui Kekaule, sistemul periodic al elementelor lui Mendeleev, o alta varianta a Henriadei lui Voltaire si multe alte exemple.
Sediul subconstientului se afla in structurile nervoase ale trunchiului cerebral, poate la nivelul substantei reticulate, poate in hipotalamus. Cel ce se opune subconstientului de a deveni constient este corpul eteric, care se interpune intre corpul astral si corpul fizic, numai dupa ce corpul astral este desprins, este scos in afara corpului eteric, putem comunica cu subconstientul. In subconstient sunt inmagazinate toate cunostintele noastre atat din viata actuala, cat si din alte vieti anterioare. Pe seama subconstientului s-au pus elementele cristalizate ale constiintei stinse, automatismele psihice fixate prin repretitie, montakele intelectuale reflectate, aspectele de deprindere si de memorie potentiale, complexe senzoriale neconstiente, precum si deprinderile de orice fel, atat bune cat si rele. Putem spune ca subconstientul este un ansamblu de servomecanisme, ale constientului, o rezerva de informatii si operatii declansate prin rezonanta din care se constituie starile de constiinta, fiind un subsistem mediator care face parte din Eu. 

Subconstientul detine in profunzimile sale latente solutiile la toate problemele care te framanta, el ti le rezolva in functie de increderea pe care o ai in el. Spune-i ferm sa te scoale la 6 dimineata si el te va scula. Orice gand al tau va produce efecte in subconstient, omul nu va scapa de actiunile gandurilor sale, caci inconstientul a mai trait influentele acestor ganduri si va reactiona producand efectul acestora. Aici ar fi explicatia efectului rau pe care il produce blestemul. Legea fundamentala a vietii este increderea in tine, sa nu crezi niciodata ca cineva sau ceva iti poate face rau caci tot ceea ce gandesti intens si crezi ferm ca se va intampla se va realiza numai datorita convingerii tale, cu alte cuvinte, "de ceea ce ti-e frica nu scapi". Elimina orice frica fiindca o fiinta tematoare este o fiinta slaba, iar o fiinta slaba este un pericol nu numai pentru sine ci si pentru intreaga ambianta in care traieste. Credinta atotputernica in fortele proprii este acea incredere profunda, intens simtita in supremul adevar absolut, prezent in tine ca scanteie divina. Subconstientul este un servitor credincios care este subordonat si nu discuta cu tine in contradictoriu. El accepta in mod neconditionat tot ceea ce mentalul tau constient gandeste. Mentalul tau constient este cu alte cuvinte paznicul caii de acces spre subconstient. Rolul sau este acela de a nu face sa ajunga la subconstient idei false, convingeri perverse sau ganduri negative. Tot ceea ce mentalul tau constient actioneaza cu adevarat si crede ferm, subconstientul va accepta imediat si va cauta sa realizeze dand viata si expresie, ideii sau gandului imprimate in el. Gandul sau ideea este samanta pe care subconstientul o va hrani si va face sa apara, mai devreme sau mai tarziu, si fructul. 

Subconstientul controleaza toate functiile vitale ale corpului, el cunoaste deja raspunsurile si solutiile la toate problemele existente, dar nu te va ajuta eficient decat daca va fi solicitat in acest sens. Nu cauta sa intelegi pentru a crede, ci crede pentru a intelege, daca nu vei crede nu vei reusi sa intelegi. Din potentialul cerabl gigantic cu care a fost inzestrat, omul nu foloseste decat 4%, restul ramane neutilizat in stare latenta. Prin gandire ferma, dinamica, pot face sa creasca extraordinar acest procent, devii foarte puternic cand ai o idee fixa dar justa. Vindecarile sau imbolnavirile transmise telepatic, prin sugestie sau autosugestie, sunt datorate dinamizarii adecvate a subconstientului.
Modalitatea cea mai usoara si in acelasi timp cea mai eficienta de a genera un gand sau o idee este ca sa imaginezi, sa o vizualizezi mental, cat mai des cu putinta ca si cum ar fi in fata ta, cu toate ca tu o vezi numai cu ochii mintii. O imagine precisa valoreaza cat 100 de cuvinte.
Atunci cand vointa este suficient de puternica, imaginatia va fi mereu controlata si nu va putea rezulta conflictul dintre ele. Cel mai propice moment natural pentru a dinamiza si impregna subconstientul prin intermediul unei idei sau unei imagini, este trecerea de la veghe la somn, asa-numita stare negativa, cand legatura cu subconstientul se face spontan si in mod optim. Subconstientul este sfera de apel a memoriei, in el sunt inregistrate toate experientele avut atat in viata prezenta cat si in alte existente anterioare.

Cu cat noi vom reusi mai bine sa ne concentram gandurile doar pe un singur lucru inainte de culcar,e cu atat mai sigura va fi reusita noastra. Un medic pe nume Magnesus scria in cartea "Detabaco" ca inainte de a adormi intotdeauna se gandea la bolnavii lui, ca in vis sa cunoasca modul de rezolvare si de tratament al maladiilor lor.

Se poate spune ca in subconstient este programat destinul nostru. Prin sugestie si autosugestie, comunicam subconstientului anumite idei, anumite ganduri si organismul nostru reactioneaza in consecinta. Activitatea subconstientului prin sugestii mentale bune - aceasta este cheia succesului in activitatea noastra.
Sursa : Enigma vietii si a mortii de Dr. Aurel Popescu - Balcesti 

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu